Hogyan hatnak a vitaminok a szellemi fittségre? Hogyan hatnak a vitaminok a szellemi fittségre?
Számos kutatás vizsgálja a táplálkozási tényezők és a kognitív képességek közötti kapcsolatot, a legtöbbször vegyes eredményekkel. Most megismerheted a legfontosabb összefüggéseket.
Moharos Melinda
Az ásványi anyagok szerepe idegrendszerünk működésében Az ásványi anyagok szerepe idegrendszerünk működésében
Tudtad, hogy az ásványi anyagok és nyomelemek hiánya is lehangolttá tehet? Ismerd meg, milyen szerepe van ezeknek a mikrotápanyagoknak a depresszió kialakulásában!
Dobos-Kufcsák Judit
Antioxidánsokkal a jó szellemi teljesítőképességért Antioxidánsokkal a jó szellemi teljesítőképességért
Az antioxidánsoknak minden életkorban fontos szerepük van az idegrendszer megfelelő működésében és a szellemi képességek megtartásában, hiszen megvédik az idegsejteket az őket érő káros hatásoktól.
Dobos-Kufcsák Judit
Hogyan hat a mediterrán étrend a szellemi fittségre? Hogyan hat a mediterrán étrend a szellemi fittségre?
Napjainkban szinte minden nap újabb és újabb „csodadiétákba” botlunk, amelyeknek általában egy közös vonásuk van: mindegyik azt ígéri, hogy aki az adott diétát követi, egészségesebb lesz. Mit érdemes tudni a mediterrán étrendről?
Moharos Melinda
Hogyan hat a kávé a szellemi fittségre? Hogyan hat a kávé a szellemi fittségre?
Régóta kutatják a koffein egészségre gyakorolt hatásait, elsősorban a szív- és érrendszerre vonatkozóan, azonban a koffein valamint a kognitív funkciók közötti lehetséges kapcsolatok vizsgálata során is több alkalommal pozitív eredmények születtek.
Moharos Melinda
Szénhidrátokkal a hangulatingadozás ellen Szénhidrátokkal a hangulatingadozás ellen
Gondoltál már arra a heti bevásárláskor, hogy az ételeidben a szénhidrátok mennyisége és minősége is befolyással lehet a hangulatodra? Az alábbiakból megtudhatod, milyen összefüggések vannak a szénhidrátfelvétel és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit
Fehérjékkel a depresszió ellen Fehérjékkel a depresszió ellen
Gondoltad volna, hogy az étrend összetétele befolyásolhatja a hangulatodat? Ma már tudjuk, hogy a fehérjék, aminosavak megfelelő mennyiségű fogyasztásával csökkenthető a depresszió kockázata.
Dobos-Kufcsák Judit
Az ómega-3 zsírsavak szerepe a depresszió megelőzésében Az ómega-3 zsírsavak szerepe a depresszió megelőzésében
Az ómega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az idegrendszer működésében. A megfelelő ómega-3 zsírsav-tartalmú étrend fogyasztása segíthet a szellemi funkciók megőrzésében és a depresszió kialakulásának megelőzésében is.
Dobos-Kufcsák Judit