Étrendi tanácsok vesekövesség esetén Étrendi tanácsok vesekövesség esetén
A vesekő megelőzése érdekében kiemelten fontos a megfelelő táplálkozás, elsősorban az elegendő folyadékfogyasztás. A már meglévő vesekő/vesekövek esetében és a további kőképződés megelőzése érdekében a javasolt étrend összetétele attól is függ, hogy a vesekő milyen összetételű. Ezeket a tanácsokat foglaltuk össze.
Schmidt Judit
A fitonutriensek szerepe a táplálkozásban A fitonutriensek szerepe a táplálkozásban
A fitonutriensek (vagy fitokemikáliák) kifejezés a növényi eredetű élelmiszereinkben található, jótékony hatású vegyületeket takarja. A növények védekező rendszerének fontos elemei, ám elfogyasztva az emberi szervezetben is kifejtik kedvező hatásukat.
Kiss-Tóth Bernadett
Egészségmegőrző élelmiszerek, egészségmegőrző ételek Egészségmegőrző élelmiszerek, egészségmegőrző ételek
Ebben a cikkben bemutatunk néhány, ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez alkalmas, tápanyagokban gazdag növényi alapanyagot. A naponta ajánlott szénhidrát- és rostbevitelt többek között például az alábbiak rendszeres fogyasztásával érdemes fedezni!
Schmidt Judit
Mit egyél reggelire? Mit egyél reggelire?
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit nézz az élelmiszerek címkéjén? Mit nézz az élelmiszerek címkéjén?
Gondot okoz, hogy az élelmiszerek közül hogyan tudod gyorsan megtalálni a számodra legegészségesebbet? Segítünk neked, hogy egy-egy bevásárlás alkalmával (akár egyedül, akár a szüleiddel), hogyan válassz a széles kínálatból helyesen, az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelően.
Juhász Flóra