A sózás szerepe és beillesztése az egészséges étrendbe A sózás szerepe és beillesztése az egészséges étrendbe
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátriumfelvételhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
Kiss-Tóth Bernadett
Főzés, párolás egészségmegőrző módon Főzés, párolás egészségmegőrző módon
Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a főzési és párolási eljárásokat, amelyekkel egészséges ételeket készíthetünk.
Schmidt Judit
A grillezés egészségünkre gyakorolt hatásai A grillezés egészségünkre gyakorolt hatásai
A grillezés a hús elkészítésének egyik legősibb módja, azonban ma már nem csak a húsok kerülnek a grillrácsra, hanem sajtok, zöldségek, gyümölcsök is. A grillezés jól ötvözi az evés élettani és társadalmi jelentőségét, hiszen egy grillparty nagyszerű lehetőség a társas kapcsolatok ápolására is. Ne felejtsük el, hogy a grillezés veszélyeket is rejthet magában – ételfertőzés, egészségre káros vegyületek képződése - ezért az előkészületek és maga a grillezés mindig gondos odafigyelést igényel.
Vincze-Bíró Andrea