Minden, amit a növényi italokról tudni érdemes Minden, amit a növényi italokról tudni érdemes
Növényi italoknak nevezzük azokat a tej helyett fogyasztott italokat, amelyek általában víz és valamilyen növényi részből készülnek. Alapként szolgálhatnak különféle gabonák, álgabonák, hüvelyesek vagy olajos magvak. A növényi italok lehetőséget nyújtanak azok számára, akik bármilyen okból kifolyólag nem fogyasztanak állati tejet.
Török Tímea
Táplálékallergia Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat, és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit ehetsz, ha gluténérzékeny vagy? Mit ehetsz, ha gluténérzékeny vagy?
A fejlett országokban a lisztérzékenység minden századik embert érinti, hazánkban minden nyolcvanötödik 3-6 éves gyermeknél állapítják meg.
Bartha Kinga
Mit ehetsz, ha tejcukor-érzékeny vagy? Mit ehetsz, ha tejcukor-érzékeny vagy?
A tej, tejtermékek számos vitamin és ásványi anyag forrásai, de ha fogyasztásuk után kellemetlen tünetek jelentkeznek, könnyedén megválunk tőlük. Ne tedd! Van más megoldás.
Bartha Kinga
Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy? Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy?
Hazánkban a tehéntej az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fenn. Tudj meg többet arról, mit ehetsz, ihatsz tejfehérje-allergia estén!
Bartha Kinga