Csökkentett energiatartalmú mintaétrend Csökkentett energiatartalmú mintaétrend
Csökkentett energiatartalmú, hozzáadott cukrot nem tartalmazó mintaétrend, amely túlsúly és elhízás esetén javasolt, emellett hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségből eredő szövődmények, ill. az állapotromlás megelőzéséhez is. Naponta átlagosan kb. 1500-1600 kcal-t biztosít. Az egyéni szükségletek, igények alapján dietetikussal történő egyeztetés is szükséges. A színessel jelölt fogásokra kattintva megtalálod azok receptjeit!
Miből Mennyit Egyek
Cukorbetegnek szóló mintaétrend Cukorbetegnek szóló mintaétrend
Cukorbetegséggel diagnosztizáltak számára általánosan javasolt mintaétrend, amely hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségből eredő szövődmények, ill. az állapotromlás megelőzéséhez is. Az étrend hozzáadott cukortól mentes, csökkentett, az egyes étkezések között egyenletesen elosztott szénhidráttartalmú (45-20-70-20-55 g). Naponta átlagosan kb. 1700 kcal-t biztosít. Az egyéni szükségletek, igények alapján dietetikussal történő egyeztetés is szükséges. A színessel jelölt fogásokra kattintva megtalálod azok receptjeit!
Miből Mennyit Egyek
Kardioprotektív mintaétrend Kardioprotektív mintaétrend
Szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegeknek általánosan javasolt mintaétrend, amely a betegségből eredő szövődmények, valamint a betegség állapotának rösszabbodásának megelőzését tűzi ki célul. Csökkentett zsír-, telítettzsírsav-, koleszterin-, nátriumtartalmú, emelt rosttartalmú, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag alapanyagokat tartalmaz. Naponta kb. 2000 kcal-t biztosít. Az egyéni szükségletek, igények alapján dietetikussal történő egyeztetés is szükséges. A színessel jelölt fogásokra kattintva megtalálod azok receptjeit!
Miből Mennyit Egyek
Gluténmentes mintaétrend Gluténmentes mintaétrend
Diagnosztizált gluténérzékenységben érintettek számára általánosan javasolt mintaétrend, amely hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségből eredő szövődmények, ill. az állapotromlás megelőzéséhez is. Mivel egyes élelmiszerek az előállítási folyamatokból vagy az ízesítésükből eredően is tartalmazhatnak glutént, külön feltüntettük, mely esetben javasolt kiemelten tájékozódni az összetételről és a garantáltan gluténmentes változatot vásárolni, fogyasztani. Naponta átlagosan kb. 2000 kcal-t biztosít. Az egyéni szükségletek, igények alapján dietetikussal történő egyeztetés is szükséges. A színessel jelölt fogásokra kattintva megtalálod azok receptjeit!
Miből Mennyit Egyek
Tejfehérjementes mintaétrend Tejfehérjementes mintaétrend
Diagnosztizált tejfehérje-allergiában érintettek számára általánosan javasolt mintaétrend, amely hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségből eredő szövődmények, ill. az állapotromlás megelőzéséhez is.Mivel egyes élelmiszerek az előállítási folyamatokból vagy az ízesítésükből eredően is tartalmazhatnak tejet, tejszármazékot (ezáltal) tejfehérjét, külön feltüntettük, mely esetben javasolt kiemelten tájékozódni az összetételről és a garantáltan tejmentes változatot vásárolni, fogyasztani. Naponta átlagosan 1900-2000 kcal-t biztosít. Az egyéni szükségletek, igények alapján dietetikussal történő egyeztetés is szükséges. A színessel jelölt fogásokra kattintva megtalálod azok receptjeit!
Miből Mennyit Egyek