Étrendi tanácsok epekövesség esetén Étrendi tanácsok epekövesség esetén
A megfelelően összeállított diéta segítheti az epekő okozta panaszok és a tünetek enyhítését, vagy akár az ebből eredő rosszullétek, görcsrohamok megelőzését is. Az ajánlott és a kerülendő élelmiszerek, ételek köre nagy fokú egyéni eltéréseket mutathat, így fontos a személyre szabott étrendtervezés.
Schmidt Judit
Gyulladásos bélrendszeri betegségek - Étrendi tanácsok, FODMAP Gyulladásos bélrendszeri betegségek - Étrendi tanácsok, FODMAP
A különböző gyulladásos bélbetegségek hasonló tünetek formájában nehezítik meg a betegek mindennapjait, diagnózisuk felállítása és kezelésük szakorvosi kompetencia. Terápiájukban egyformán fontos az egyénre szabott étrend követése, melyhez segítségül szolgálhatnak a FODMAP diéta alapelvei.
Galló Nóra
Egészséges bélflóra a jókedvért Egészséges bélflóra a jókedvért
Meglepő lehet, de a bélben élő baktériumok nem csak az emésztőrendszerünk, hanem az idegrendszerünk egészségét is meghatározhatják. Cikkünkből megtudhatod, milyen összefüggés van a bélflóra állapota és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit
Gyomorrontás? Hogyan előzd meg és kezeld? Gyomorrontás? Hogyan előzd meg és kezeld?
A gyomorrontás mindenki életében legalább egyszer előfordul. Gyakran tapasztalhatjuk túlevést követően, egy romlott étel elfogyasztása vagy akár egy átmulatott éjszaka után.
Schmidt Judit