A 2-es típusú cukorbetegség A 2-es típusú cukorbetegség
A 2-es típusú cukorbetegség adja a felnőttkori cukorbetegségek mintegy 90%-át. A betegség központi jellegzetessége a hasi elhízás , és a csökkent inzulinérzékenység. Így a kezelés elsődleges célja az inzulinérzékenység következményeinek kivédése.
Dr. Palik Éva Ph.D.
A cukorbetegség kockázatát növelő étrendi tényezők A cukorbetegség kockázatát növelő étrendi tényezők
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Tekintsük át, mely élelmiszerek rendszeres fogyasztása járul hozzá a cukorbetegség kockázatának növeléséhez!
Schmidt Judit
A cukorbetegséget megelőző állapotok A cukorbetegséget megelőző állapotok
A 2-es típusú cukorbetegség nem derült égből, villámcsapásként alakul ki, bár sokszor úgy tűnhet. A folyamat évek alatt, lassan halad előre a normál anyagcserétől a súlyos cukorbetegségig. Érdemes ezt a folyamatot minél korábban megállítani, mert az érrendszeri kockázat már korán emelkedni kezd.
Dr. Palik Éva Ph.D.
A cukorbetegség kockázatát csökkentő étrendi tényezők A cukorbetegség kockázatát csökkentő étrendi tényezők
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Számos olyan funkcionálisnak nevezett vagy annak tekinthető nyersanyag ismert, amely kedvező hatást fejt ki a vércukorszintre.
Schmidt Judit