Ha nyár akkor mindenkinek a strandolás, pihenés és kirándulás jut először az eszébe. Fontos azonban, hogy ilyenkor is odafigyeljünk az étkezésünkre, ezért hoztunk nektek néhány tippet amivel garantáltan mégjobb lesz a nyaralás:
- Igyatok mindennap 2-3 lliter folyadékot, lehetőleg vizet, mert ilyen melegben fontos a hidratáció
- Vigyetek magatokkal akár a strandra is zöldséget, gyümölcsöt ezzel is biztosítva a rostforrást. Remek nyári gyümölcs például a dinnye, mely hidratáció gyanánt is kíváló választás. Nyári strandok kedvelt étele a főtt kukorica. Válasszátok a strand menük közül akár uzsonna gyanánt a főtt kukoricát, ami igazi nyári csemege és még rost forrásnak is kiváló.
- Élvezzétek ki, hogy a nyaralás alatt van időtök a reggelire. Egyetek teljes kiőrlésű gabonából készült pékárukat, valamilyen fehérje forrással (pl.: tojással, felvágottal, hüvelyesből készült krémmel pl.: humusz, sajjtal) és egyetek mellé egy nagy adag zöldséget. Igyatok utána egy nagy bögre cukormentes teát, tejet vagy 100%-os gyümölcslevet.
- Ebédidőben kerüljétek a bő zsírban sülteket helyette sovány húsból készült ételeket válasszatok sok salátával vagy készüljetek előre és vigyetek magatokkal tészta salátát, ami tartalmazni fog minden vontos tápanyagot és ráadásul még hűsíteni is fog. Mutatunk is nektek egy görög tészta salátát, ami igazi finomság lesz a nap közepén.
Hozzávalók 2 főre:
- 100g teljes kiőrlésű penne tészta
- 8 db koktél paradicsom
- 20 db olíva bogyó
- 1/2 kígyó uborka
- 1 avokádó
- 1/2 kisebb lilahagyma
- 1/2 csomag feta sajt
- 2 ek olíva olaj
- oregánó és só ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzzük meg a teljes kiőrlésű tésztát.
- A zöldségeket és a feta sajtot vágjuk fel.
- Keverjük össze egy nagy tálba a tésztát és felvágott alapanyagokat majd locsoljuk meg az olíva olajjal, fűszerezzük sóval, oregánóval ízlés szerint és már fogyaszthatjuk is!
Étkezés mellett figyeljetek, hogy a déli órákban árnyékban legyetek és használjatok naptejet.