Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Uborka | 100 g |
Ecet, 20%-os | 5 ml |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- Szeletelő géppel, vagy vékony uborkagyalun kézzel legyaluljuk.
- Az ecetből, sóból megfelelő mennyiségű - személyenként fél-egy dl vízzel páclevet készítünk.
- Ezt a páclevet ráöntjük az előkészített uborkára.
- Alaposan összekeverjük, majd hűvös helyen pihentetjük.
Tippek: Célszerű legalább a tálalás előtt két órával elkészíteni. Nem kell az uborkát előre lesózni, kicsavarni vagy forrázni! Az uborka héját, csak akkor hámozzuk le, ha nagyon vastag vagy túl „göcsörtös” és emiatt nehéz megtisztítani.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 12 |
Zsír (g) | 0,1 |
Telített zsírsav (g) | - |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 1 |
Szénhidrát (g) | 1,7 |
Élelmi rost (g) | 0,9 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 62 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 5-15 perc |