Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Zöldséges vagdaltpogácsa

A húsimádók sem panaszkodhatnak, hiszen a zöldségeknek, valamint a zsírszegény elkészítésnek köszönhetően máris előnyben vagyunk a hagyományos fasírttal szemben.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Pulykamell 70 g
Fagyasztott vegyesfőzelék 40 g
Magvas, rozsos zsemle 20 g
Zsemlemorzsa 10 g
Vöröshagyma 5 g
Repceolaj 5 ml
Fűszerpeprika 0,6 g
Fokhagyma 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,4 g
Tojás 0,1 g
Feketebors 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A zsemlét vízbe áztatjuk.
  2. A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott, kicsavart zsemlével ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a felolvasztott vegyes zöldséget, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  4. Alaposan összedolgozzuk, majd személyenként egy nagyobb, vagy két kisebb pogácsát formázunk. Zsemlemorzsába forgatva, vékonyan kiolajozott tepsiben megsütjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 246
Zsír (g) 8
Telített zsírsav (g) 0,6
Koleszterin (g) 24,5
Fehérje (g) 22
Szénhidrát (g) 21
Élelmi rost (g) 3,4
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 295
Allergének tojásfehérje, glutén, tejfehérje
Becsült elkészítési idő 30-60 perc