Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Töltött cukkini pulykahússal

Ha tehetjük, friss bazsalikomot használjunk ennek a fogásnak az elkészítéséhez, a még nagyobb rosttartalomért pedig a korpás zsemlét kiválthatjuk egy kis zabpehellyel is.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Cukkini 250 g
Pulykahús 80 g
Korpás zsemle 0,5 közepes darab
Vöröshagyma 5 g
Repceolaj 5 ml
Fűszerpaprika 1 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g
Tojás 0,25 közepes darab
Feketebors 0,06 g
Friss bazsalikom 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A húst megmossuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle.
  3. Ezt követően ledaráljuk.
  4. Hozzákeverjük a beáztatott kicsavart zsemlét és a tojást.
  5. Alaposan összedolgozzuk.
  6. Beletöltjük a kettévágott kivájt, enyhén megsózott cukkínikbe.
  7. Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 339,3
Zsír (g) 14,7
Telített zsírsav (g) 3,2
Koleszterin (mg) 104,2
Fehérje (g) 24,3
Szénhidrát (g) 27
Élelmi rost (g) 5,8
Hozzáadott cukor (g) 2
Nátrium (mg) 242
Allergének tojásfehérje, glutén, tejfehérje
Becsült elkészítési idő 60-120 perc