Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Zöldbableves

Villámgyorsan elkészül ez a könnyű leves, mivel ezek a zöldségek nyáron még igen zsengék. Meleg napokra ajánlott.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

zöldbab 100 g
sárgarépa 15 g
petrezselyemgyökér 10 g
karalábé 8 g
vöröshagyma 7,5 g
zeller 7 g
napraforgóolaj 4 ml
petrezselyemzöld 0,8 g
fűszerpaprika 0,6 g
fokhagyma 0,5 g
csökkentett nátriumtartalmú só 0,1 g
borsikafű 0,2 g
feketebors 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon pároljuk üvegesre!
  2. Tegyük rá a megmosott, megtisztított, egyenletes darabokra vágott zöldbabot, illetve a többi zöldségeket! Ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval, petrezselyemzölddel, őrölt borssal, borsikafűvel, fűszerpaprikával! Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk meg!
  3. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, pirítsuk le, öntsük fel kevés vízzel, majd pirítsuk tovább!
  4. Ezt követően engedjük fel a levesnek megfelelő mennyiségű vízzel!
  5. Lassú tűzön, néhányszor megkeverve főzzük készre!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 94,9
Zsír (g) 4
Telített zsírsav (g) 0,42
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 3,4
Szénhidrát (g) 10,92
Élelmi rost (g) 3,8
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 58
Allergének zeller
Becsült elkészítési idő 15-30 perc