Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
zöldbab | 100 g |
sárgarépa | 15 g |
petrezselyemgyökér | 10 g |
karalábé | 8 g |
vöröshagyma | 7,5 g |
zeller | 7 g |
napraforgóolaj | 4 ml |
petrezselyemzöld | 0,8 g |
fűszerpaprika | 0,6 g |
fokhagyma | 0,5 g |
csökkentett nátriumtartalmú só | 0,1 g |
borsikafű | 0,2 g |
feketebors | 0,1 g |
Elkészítési mód:
- Az apróra vágott vöröshagymát az olajon pároljuk üvegesre!
- Tegyük rá a megmosott, megtisztított, egyenletes darabokra vágott zöldbabot, illetve a többi zöldségeket! Ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval, petrezselyemzölddel, őrölt borssal, borsikafűvel, fűszerpaprikával! Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk meg!
- Amikor a zöldségek félig megpuhultak, pirítsuk le, öntsük fel kevés vízzel, majd pirítsuk tovább!
- Ezt követően engedjük fel a levesnek megfelelő mennyiségű vízzel!
- Lassú tűzön, néhányszor megkeverve főzzük készre!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 94,9 |
Zsír (g) | 4 |
Telített zsírsav (g) | 0,42 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 3,4 |
Szénhidrát (g) | 10,92 |
Élelmi rost (g) | 3,8 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 58 |
Allergének | zeller |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |