Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Pirított zsemlekocka, teljes kiőrlésű, tejmentes

A diétánk sikere pici lépéseken múlik. Olyan egyszerű dolgokon, mint hogy például vizes zsemle helyett teljes kiőrlésűt pirítunk a leves mellé, hisz így máris pár grammal több lesz a rostfelvételünk

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Korpás zsemle, tejmentes 20 g

Elkészítési mód:

  1. A zsemléket apró kockákra vágjuk.
  2. Egy tepsire helyezve a sütőben közepes lángon arany színűre pirítjuk.

Energia- és tépanyagtartalom:

Energia (kcal) 50,5
Zsír (g) 0,3
Telített zsírsav (g) 0,03
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 2
Szénhidrát (g) 0,8
Élelmi rost (g) 2,2
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 100,9
Allergének glutén, tejfehérje
Becsült elkészítési idő 5-15 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be a táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy? Mit ehetsz, ha tejfehérje-allergiás vagy?
Hazánkban a tehéntej az egyik leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fenn. Tudj meg többet arról, mit ehetsz, ihatsz tejfehérje-allergia estén!
Bartha Kinga
Táplálékallergia Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat, és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.
Kiss-Tóth Bernadett