Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Száraztészta, levesbetét, gluténmentes

Cérnametélt, eperlevél, betűtészta - ezek ma már a lisztérzékenyek számára is rendelkezésre állnak gluténmentes alapanyagokból. Már csak arra kell figyelni, hogy csökkentett nátriumtartalmú sót használjunk, és azt is keveset!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Száraztészta GM 15 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A sós, forrásban levő vízben kifőzzük gluténmentes levestésztát.
  2. Ha kész, leszűrjük és a levesbe merve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 57
Zsír (g) 0,9
Telített zsírsav (g) 0,23
Koleszterin (mg) 31,7
Fehérje (g) 2
Szénhidrát (g) 10
Élelmi rost (g) 0,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (g) 54
Allergének -
Becsült elkészítési idő 5-15 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be a táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett
Táplálékallergia Táplálékallergia
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat, és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.
Kiss-Tóth Bernadett