Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Barackos túrókrém, édesítőszerrel, zsírszegény joghurttal

Ettől a gyümölcsös túrókrémtől garantáltan jóllakunk, pedig még 200 kalóriát sem tartalmaz. A frissítő hatás érdekében cseppenthetünk bele pár csepp citromlevet is.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Sárgabarack 200 g
Sovány tehéntúró 100 g
Natúr joghurt, 0,1% zsírtartalmú 50 ml
Sztívia 2 g

Elkészítési mód:

  1. Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és felaprítjuk a barackot.
  2. Minden hozzávalót beleteszünk egy turmixgépbe, és összeturmixoljuk.

 Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 192,5
Zsír (g) 0,81
Telített zsírsav (g) 0,32
Koleszterin (mg) 1,7
Fehérje (g) 17,6
Szénhidrát (g) 26,5
Élelmi rost (g) 4,04
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 92,2
Allergének tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 15-30 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A legújabb trendek a finomított cukor kiváltására A legújabb trendek a finomított cukor kiváltására
Az édes ízű élelmiszerek, ételek kedvelése nem csak fiatal korban jellemző, a felnőtteket és időseket egyaránt csábítják az édes falatok. Ami ízletes, az többnyire igen energiadús is, így ha az ember nem figyel oda kellően, könnyen felborulhat az energia-egyensúly. Az alábbiakban bemutatunk néhány, a finomított cukor helyettesítésére alkalmas, újabb keletű édesítőszert, amelyekkel az ízletesség megtartása mellett jelentős mennyiségű energiát lehet megspórolni.
Vincze-Bíró Andrea
Tej, tejtermékek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe Tej, tejtermékek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A tej és tejtermékek a gyermekek növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlen élelmiszerként élnek a köztudatban jelentős kalciumtartalmuk miatt. További előnyük, hogy széles választékban kaphatók, így biztosítva az étrend változatosságát.
Kiss-Tóth Bernadett
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye nagy tápértékükön, ezáltal a betegségek megelőzésében betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett