Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
alma | 100 g |
zabpehely | 25 g |
natúr joghurt, 0,1% zsírtartalmú | 125 ml |
őrölt fahéj | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- Az almát megmossuk, majd héjastul apró kockákra vágjuk.
- Egy pohár aljába kanalazzuk a fahéjjal ízesített joghurt harmadát.
- Rászórjuk a zabpehely felét.
- Rátesszük az almakockák felét.
- Rétegezzük tovább az előbbiek szerint a hozzávalókat, úgy, hogy a joghurt kerüljön legfelülre!
- Hűtsük be, majd tálaljuk!
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis fahéjjal.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 173 |
Zsír (g) | 2 |
Telített zsírsav (g) | 0,5 |
Koleszterin (mg) | 2 |
Fehérje (g) | 8 |
Szénhidrát (g) | 29 |
Élelmi rost (g) | 6 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 161 |