Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
karalábé | 250 g |
pulykahús | 60 g |
korpás zsemle | 1/2 közepes darab |
vöröshagyma | 5 g |
repceolaj | 5 ml |
tojás | 1/4 közepes darab |
csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
fűszerpaprika | 1 g |
feketebors | 0,06 g |
friss bazsalikom | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A húst megmossuk, kockákra vágjuk.
- Az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle.
- Ezt követően ledaráljuk.
- Hozzákeverjük a beáztatott kicsavart zsemlét és a tojást.
- Alaposan összedolgozzuk.
- Beletöltjük a kettévágott kivájt, enyhén megsózott karalábéba.
- Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 305 |
Zsír (g) | 3 |
Telített zsírsav (g) | 3,2 |
Koleszterin (mg) | 89 |
Fehérje (g) | 19 |
Szénhidrát (g) | 29 |
Élelmi rost (g) | 8 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 287 |
Allergének | tojásfehérje, glutén |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |