Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Tej, 1,5%-os | 200 ml |
Zabpehely | 40 g |
Körte | 100 g |
Mandula | 20 g |
Elkészítési mód:
- A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a zabpelyhet!
- Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű nem lesz.
- A megtisztított, apró kockákra vágott körtét óvatosan hozzákeverjük.
- Tálaláskor megszórjuk a mandulaforgáccsal.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 426 |
Zsír (g) | 16,55 |
Telített zsírsav (g) | 3,04 |
Koleszterin (mg) | 10,7 |
Fehérje (g) | 18,7 |
Szénhidrát (g) | 50 |
Élelmi rost (g) | 10,3 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 125,08 |
Allergének | tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |