Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Sütőtök | 250 g |
Vitaminozott rizstej | 100 ml |
Tofu, natúr | 80 g |
Durumtészta | 60 g |
Durumliszt | 10 g |
Margarin, 60%-os TM | 10 g |
Napraforgóolaj | 5 ml |
Fűszerpaprika | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Szerecsendió | 0,1 g |
Feketebors | 0,05 g |
Elkészítési mód:
- A felkockázott sütőtököt olajjal kikent tepsibe tesszük.
- Fűszerezzük az őrölt szerecsendióval, a fűszerpaprikával, a borssal, és kevés sóval.
- Lefedve alacsony hőfokon (180 oC), gyakran átforgatva megsütjük.
- A sütés legvégén hozzákeverjük a villával szétnyomkodott tofut.
- Kivesszük a sütőből és lefedve állni hagyjuk.
- A besamelhez a margarint felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, felengedjük a rizstejjel és kevergetve felforraljuk, ízesítjük kevés sóval és szerecsendióval.
- Egy olajozott tepsibe lasagne tésztát fektetünk, rákenünk egy réteg tölteléket, majd beborítjuk tésztával.
- A rétegzést úgy folytatjuk, hogy a tetejére tészta kerüljön.
- Meglocsoljuk a rizstejes besamellel és forró sütőbe tesszük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Eneriga (kcal) | 647 |
Zsír (g) | 17,4 |
Telített zsírsav (g) | 2,2 |
Koleszterin (mg) | 0,56 |
Fehérje (g) | 19,4 |
Szénhidrát (g) | 102,44 |
Élelmi rost (g) | 5,4 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 196,7 |
Allergének | glutén, szója |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |