Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Natúr pulykamellszelet (120 g)

Egyszerű húsétel, elkészítésébe bátran belefoghatunk kezdőként is, vagy akkor, amikor csak néhány percet tudunk a főzésre szánni.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Pulykamell 120 g
Graham-liszt 10 g
Napraforgóolaj 5 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g
Feketebors 0,06 g
Rozmaring 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A megtisztított hússzelet széleit bevagdossuk, kissé kiverjük, enyhén megsózzuk.
  2. Mindkét oldalát törött borssal, rozmaringgal ízesített lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük.
  3. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 201,37
Zsír (g) 5,9
Telített zsírsav (g) 0,92
Koleszterin (mg) 72
Fehérje (g) 30,4
Szénhidrát (g) 6,5
Élelmi rost (g) 1,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 127,5
Allergének glutén
Becsült elkészítési idő 15-30 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Fehérje vagy protein? Fehérje vagy protein?
A növényekben is van fehérje, nemcsak a húsban? Bizony, sőt, a címben jelzett két szó is ugyanazt jelenti.
Schmidt Judit
A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A húsok, húskészítmények, halak szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Schmidt Judit
Hogyan süssünk? Hogyan süssünk?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyelj sütéskor, és hogyan csökkentheted a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit