Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Hawaii melegszendvics, gluténmentes

Egyszerűen feldobhatunk egy szendvicset, csak süssük meg egy kicsit! A melegszendvicset kipróbálhatják zöldség helyett ananásszal azok, akik kedvelik az édeset a sóssal.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Kenyér GM 90 g
Csirkesonka GM 60 g
Ananász 50 g
Mozzarella sajta 20 g

Elkészítési mód:

  1. A felszeletelt kenyérre halmozzuk a sonka-, ananász- és sajtszeleteket.
  2. Az előmelegített sütőben egy tepsire helyezve aranybarnára pirítjuk a szendvicseket.

Tipp: A friss ananász cukormentes ananászbefőttel is helyettesíthető.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 456
Zsír (g) 9,6
Telített zsírsav (g) 3,1
Koleszterin (mg) 73,9
Fehérje (g) 19,4
Szénhidrát (g) 71,3
Élelmi rost (g) 1,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 647,8
Allergének tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 15-30 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál alapvető táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzolunk el, miközben azt is megtudhatod, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Vincze-Bíró Andrea
A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be a táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett
A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Vincze-Bíró Andrea