Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Alma | 1 közepes darab |
Citrom | 0,2 közepes darab |
Narancslekvár | 15 g |
Darált dió | 15 g |
Fahéj | 0,2 g |
Tej, 1,5%-os | 40 ml |
Barnacukor | 10 g |
Elkészítési mód:
- Az előzőleg megdarált dióbelet, a barnacukrot és a mazsolát összekeverjük.
- Forró tejjel leöntjük, és kissé beforraljuk.
- A tűzről levéve hidegen belekeverjük a narancsdzsemet.
- Az almát meghámozzuk, kifúrjuk, de csak annyira, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. A citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
- Megtöltjük a diós masszával és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
- Tálalás előtt meghintjük fahéjjal.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 253 |
Zsír (g) | 9,9 |
Telített zsírsav (g) | 2,4 |
Koleszterin (mg) | 2,1 |
Fehérje (g) | 4,9 |
Szénhidrát (g) | 34,4 |
Élelmi rost (g) | 5,7 |
Hozzáadott cukor (g) | 17,5 |
Nátrium (mg) | 31,6 |
Allergén | tojásfehérje, laktóz, dió |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |