Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Hideg szilvakrémleves rizsliszttel

Kávétejszínt és rizslisztet használunk ehhez a finom leveshez a zsírszegénység és gluténmentesség eléréséért. Rosttartalmának köszönhetően székrekedés ellen/esetén is hatékony.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Szilvai 80 g
Kávétejszín 25 ml
Aszalt szilva 20 g
Rizsliszt GM 10 g
Citrom 10 g
Fahéj 0,3 g

Elkészítési mód:

  1. A szilvát kimagozzuk és kockára vágjuk.
  2. Az aszalt szilvát vízbe beáztatjuk, majd ha megpuhult, leszűrjük.
  3. A fűszerekkel és a reszelt citromhéjjal ízesített, megfelelő mennyiségű vízben megfőzzük a szilvát. Ha megfőtt, tejszínes habarással besűrítjük.
  4. A levest botmixerrel pépesítjük és az aszalt szilvát levesbetétként beletéve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 165
Zsír (g) 4,2
Telített zsírsav (g) 2,4
Koleszterin (mg) 8,5
Fehéjre (g) 2,7
Szénhidrát (g) 27
Élelmi rost (g) 3,3
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 15,8
Allergének tejfehérje
Becsült elkészítési idő 15-30 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Vincze-Bíró Andrea
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye nagy tápértékükön, ezáltal a betegségek megelőzésében betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett
A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben A változatos gabonafogyasztás lehetőségei: a rizs szerepe és helye az étrendben
A rizs jelentősége a táplálkozásban vitathatatlan, hiszen a búza után a második legfontosabb gabonaféle. A világnépesség felének szolgál alapvető táplálékul. Különlegesebb változatai egyre ismertebbé válnak, azonban kevesen tudják, melyik mire jó. Cikkünkben a különböző rizsfajták világába kalauzolunk el, miközben azt is megtudhatod, hogy milyen előnyökkel jár e gabonafélék fogyasztása.
Vincze-Bíró Andrea