Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Paradicsommártás rizsliszttel

Szezonban készíthetjük friss paradicsomból, erre a célra a rózsaparadicsom pont megfelelő, mivel nagyon húsos, emellett arányaiban kevés maggal rendelkezik.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Paradicsompüré 30 g
Rizsliszt GM 10 g
Zeller 6 g
Vöröshagyma 6 g
Repceolaj 4 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g
Feketebors 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajban, gyakori kavargatás mellett, megpirítjuk, amíg színesedni nem kezd.
  3. Közben beleszórjuk az apróra vágott hagymát.
  4. Hozzáöntjük a paradicsompürét, és fűszerezzük a sóval, borssal.
  5. Amikor a paradicsom levet ereszt, lisztszórással besűrítjük, majd felforraljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 105
Zsír (g) 4
Telített zsírsav (g) 0,29
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 2,4
Szénhidrát (g) 14,8
Élelmi rost (g) 1
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 242,8
Allergének zeller
Becsült elkészítési idő 30-60 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő étrendi tényezők A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik a kockázatot.
Schmidt Judit
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sokszínű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Vincze-Bíró Andrea