Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Natúr pulykamellszelet, kukoricaliszttel

Egyszerű húsétel, elkészítésébe bátran belefoghatunk kezdőként is, vagy akkor, amikor csak néhány percet tudunk főzésre szánni. Búzaliszt helyett kukoricaliszttel készítve máris gluténmentessé alakítható.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Pulykamell 100 g
Kukoricaliszt GM 10 g
Napraforgóolaj 5 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g
Feketebors 0,06 g
Rozmaring 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A megtisztított hússzelet széleit bevagdossuk, kissé kiverjük, enyhén megsózzuk.
  2. Mindkét oldalát törött borssal, rozmaringgal ízesített lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük.
  3. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Enegia (kcal) 182
Zsír (g) 5,8
Telített zsírsav (g) 0,89
Koleszterin (mg) 60
Fehérje (g) 25,1
Szénhidrát (g) 7,1
Élelmi rost (g) 0,6
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 123,6
Allergének -
Becsült elkészítési idő 15-30 perc