Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Gluténmentes kenyér alaprecept 100g

A gluténmentes étrendben az egyik legnagyobb kihívás a kenyér helyettesítése. Előre összeállított lisztkeverékekből kiváló minőségű, puha kenyeret lehet sütni!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Gluténmentes kenyérpor 80 g
Víz 10 g
Cukor 2 g
Élesztő 4 g
Olaj 5 ml

Elkészítési mód:

  1. Langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a kenyérporhoz.
  3. A masszához adjuk az olajat is, majd robotgéppel jól kikeverjük. Sűrű galuskaszerű tésztát kapunk.
  4. A masszát olajjal kikent formába öntjük, elsimítjuk, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben hosszában bevágjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 oC-on 45 percig sütjük.

Tipp: Ha a sütés befejezése előtt 10 perccel étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.

Fontos: Keleszteni nem szabad!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 327,5
Zsír (g) 4,9
Telített zsírsav (g) 1,48
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 2,3
Szénhidrát (g) 67,3
Élelmi rost (g) 0,72
Hozzáadott cukor (g) 0,55
Nátrium (mg) 21,8
Allergének tojás, tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 60-120 perc