Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Gluténmentes kenyérpor | 80 g |
Víz | 10 g |
Cukor | 2 g |
Élesztő | 4 g |
Olaj | 5 ml |
Elkészítési mód:
- Langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
- Hozzáadjuk a kenyérporhoz.
- A masszához adjuk az olajat is, majd robotgéppel jól kikeverjük. Sűrű galuskaszerű tésztát kapunk.
- A masszát olajjal kikent formába öntjük, elsimítjuk, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben hosszában bevágjuk.
- Előmelegített sütőben 200 oC-on 45 percig sütjük.
Tipp: Ha a sütés befejezése előtt 10 perccel étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Fontos: Keleszteni nem szabad!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 327,5 |
Zsír (g) | 4,9 |
Telített zsírsav (g) | 1,48 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 2,3 |
Szénhidrát (g) | 67,3 |
Élelmi rost (g) | 0,72 |
Hozzáadott cukor (g) | 0,55 |
Nátrium (mg) | 21,8 |
Allergének | tojás, tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |