Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Csirkemell | 80 g |
Zöldborsó | 80 g |
Barnarizs | 60 g |
Sovány sajt | 15 g |
Vöröshagyma | 8 g |
Repceolaj | 5 ml |
Petrezselyemzöld | 3 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Feketebors | 0,08 g |
Elkészítési mód:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olaj felén üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a megmosott, kockára vágott húst, néhányszor lepirítjuk.
- Fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben az olaj másik felén a rizsből és a zöldborsóból rizi-bizit készítünk.
- Amikor mind a hús, mind a rizs elkészült, az egészet egybe keverjük.
- Ha szükséges, utóízesítjük.
- Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórunk.
Tipp: Készíthetjük egyszerre is, ekkor a rizst akkor keverjük a húshoz, amikor az félig puha.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 461 |
Zsír (g) | 9 |
Telített zsírsav (g) | 1 |
Koleszterin (mg) | 54 |
Fehérje (g) | 33 |
Szénhidrát (g) | 62 |
Élelmi rost (g) | 10 |
Hottáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 376 |
Allergének | tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |