Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Tőkehalfilé | 100 g |
Citrom | 30 g |
Olívaolaj | 5 ml |
Fokhagyma | 1,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,5 g |
Őrölt fehérbors | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- A halszeletet megsózzuk és megszórjuk az őrölt fehérborssal.
- A megtisztított fokhagymát péppé zúzzuk és bedörzsöljük vele a halszeletet.
- 10-15 percig hagyjuk állni, majd a felmelegített olajban serpenyőben süssük pirosra. Fedjük le a serpenyőt, hogy közben párolódjon is a halszelet!
- Vigyázzunk a sütéskor, kis lángon tegyük, nehogy megégjen a fokhagyma!
- A tetejére citromszeleteket téve tálaljuk.
Tipp: Amikor vásárolunk, figyeljünk arra, hogy főzéshez használható olívaolajat válasszunk, ugyanis ha az extra szűz olívaolajat hevítjük, megemelkedik a transzzsírsav-tartalma!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 134 |
Zsír (g) | 5 |
Telített zsírsav (g) | 0,7 |
Koleszterin (mg) | 47 |
Fehérje (g) | 18 |
Szénhidrát (g) | 2 |
Élelmi rost (g) | 2 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 193 |
Allergének | hal |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |