Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Zabliszt | 20 g |
Xilit | 20 g |
Mazsola | 20 g |
Olívaolaj | 5 ml |
Sütőpor | 3 g |
Tojás | 0,5 közepes darab |
Fahéj | 0,1 g |
Szegfűbors | 0,1 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,1 g |
Elkészítési mód:
- Öntsük össze egy nagy keverő tálba a zablisztet, a fűszereket, a sütőport és az édesítőszert!
- Egy tálban keverjük össze a tojást és az olajat, majd a darabokra tört csokoládét!
- Majd az egészet öntsük az előbbi tálba!
- Egy tapadásmentes muffinformát 2/3 részig töltsünk meg a híg tésztával!
- Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süssük közepes lángon, 200-220 °C-on!
Tipp: Eritrittel is elkészíthető, ebben az esetben az energia- és szénhidráttartalma is csökken.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 220 |
Zsír (g) | 8 |
Telített zsírsav (g) | 1,5 |
Koleszterin (mg) | 90 |
Fehérje (g) | 6 |
Szénhidrát (g) | 33 |
Élelmi rost (g) | 2,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 415 |
Allergének | tojásfehérje, tejfehérje, glutén |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |