Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Száraztészta, levesbetét, durumlisztből

Durumbúzából tojás hozzáadása nélkül is kiváló tészta készíthető, ami a magyaros konyha elengedhetetlen kelléke.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Durumtészta 10 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A sós, forrásban levő vízben kifőzzük a durumtésztát.
  2. Ha kész, leszűrjük és a levesbe merve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 32,1
Zsír (g) 0,13
Telített zsírsav (g) 0,1
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 1,1
Szénhidrát (g) 6,6
Élelmi rost (g) 0,36
Hozzáadott cukor (g) ,
Nátrium (mg) 14
Allergének glutén
Becsült elkészítési idő 5-15 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő étrendi tényezők A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentő étrendi tényezők
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik a kockázatot.
Schmidt Judit
A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gabonafélék és a burgonya szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be a táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett
A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai A különböző lisztfajták felhasználási lehetőségei, egészségre gyakorolt hatásai
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Vincze-Bíró Andrea