Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Zeller | 50 g |
Burgonya | 50 g |
Sárgarépa | 50 g |
Póréhagyma | 20 g |
Petrezselyemzöld | 1 g |
Kurkuma | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,5 g |
Feketebors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A zellert, burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük.
- A póréhagymát felkarikázzuk.
- A zöldségeket puhára főzzük a fűszerekkel ízesítve (a kurkuma kivételével).
- Ha kész, szedjük ki a vízből zöldségeket, majd pépesítsük a keveréket!
- Így tegyük vissza a zöldséglébe!
- Végül adjunk hozzá egy kevés kurkumát!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 93 |
Zsír (g) | 0,46 |
Telített zsírsav (g) | 0,05 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 3,07 |
Szénhidrát (g) | 18,3 |
Élelmi rost (g) | 5,7 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 224,8 |
Allergének | zeller |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |