Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Pikáns zellerleves burgonyával

Ez a zellerleves különleges fűszerezése miatt fogja elnyerni a tetszésünket, ráadásul mivel se olajat, se tejterméket nem tartalmaz, teljesen zsiradék- és koleszterinmentes is.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Zeller 50 g
Burgonya 50 g
Sárgarépa 50 g
Póréhagyma 20 g
Petrezselyemzöld 1 g
Kurkuma 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,5 g
Feketebors 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A zellert, burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk.
  3. A zöldségeket puhára főzzük a fűszerekkel ízesítve (a kurkuma kivételével).
  4. Ha kész, szedjük ki a vízből zöldségeket, majd pépesítsük a keveréket!
  5. Így tegyük vissza a zöldséglébe!
  6. Végül adjunk hozzá egy kevés kurkumát!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 93
Zsír (g) 0,46
Telített zsírsav (g) 0,05
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 3,07
Szénhidrát (g) 18,3
Élelmi rost (g) 5,7
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 224,8
Allergének zeller
Becsült elkészítési idő 15-30 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges étrend alappillére A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges étrend alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival.
Schmidt Judit
A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A zöldségek és hüvelyesek szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A zöldségek tárháza végtelen. Amilyen sokszínű, illatú, ízű és formájú változatuk létezik, annyiféleképpen készíthetjük el őket és olyan sok jótékony hatással rendelkeznek szervezetünk egészségére nézve.
Kiss-Tóth Bernadett
Mivel sűrítsd ételeidet? Mivel sűrítsd ételeidet?
A magyar konyhában hagyományos sűrítési mód a rántás, azonban ez felesleges zsiradék- és lisztmennyiséggel teszi energiadúsabbá a főzelékeket, leveseket, mártásokat, ragukat. Bemutatjuk, milyen módszerekkel tudod kiváltani, miközben az ételek állaga, ízvilága is megőrizhető.
Schmidt Judit