Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Édesburgonya | 200 g |
Sovány tehéntúró | 70 g |
Tejföl, 12%-os | 20 g |
Tojás | 0,25 közepes darab |
Repceolaj | 5 ml |
Petrezselyemzöld | 1 g |
Fokhagyma | 0,5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,5 g |
Feketebors | 0,06 g |
Majoránna | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- Az édesburgonyát burgonyát megmossuk, a héjában megfőzzük.
- Ha megfőtt, meghámozzuk, kettévágjuk, és kissé kivájjuk.
- A túrót áttörjük, belekeverjük a tojássárgáját, a felvert tojásfehérjét, a kivájáskor keletkezett burgonyadarabkákat, a zöld és száraz fűszereket.
- Ezt a masszát beletöltjük a burgonyákba.
- A megtöltött édesburgonyákat egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal.
- Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Tálalásnál meglocsoljuk kevés tejföllel.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 309,7 |
Zsír (g) | 8,36 |
Telített zsírsav (g) | 2,1 |
Koleszterin (mg) | 56,8 |
Fehérje (g) | 15,02 |
Szénhidrát (g) | 44,1 |
Élelmi rost (g) | 6,1 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 269,4 |
Allergének | tejfehérje, tojásfehérje. laktóz |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |