Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Petrezselymes kuszkusz

Az eredeti marokkói kuszkusz egy zöldségek, hüvelyesek és húsok hozzáadásával készült egytálétel, de mint alapanyag, felhasználhatjuk töltelékek vagy saláták készítéséhez, és kínálhatjuk köretként is, mint ebben a receptben.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Teljes kiőrlésű kuszkusz 40 g
Petrezselyemzöld 0,2 g
Víz 80 ml
Na- csökkentett só 0,1 g

Elkészítési mód:

  1. A kuszkuszt felöntjük 80 ml forró vízzel.
  2. Megsózzuk, majd lefedve állni hagyjuk kb. 10 percig.
  3. Ha megszívta magát a kuszkusz, beleszórjuk a petrezselyemzöldet és lazán összekeverjük.

Energia- és tápanyagtartalom: 

Energia (kcal) 151
Zsír (g) 0,27
Telített zsírsav (g) 0,05
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 5,15
Szénhidrát (g) 31
Élelmi rost (g) 2,1
Házzadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 28,9
Allergének glutén
Becsült elkészítési idő 15-30 perc