Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Kaliforniai paprika | 250 g |
Pulykahús | 60 g |
Korpás zsemle | 0,5 közepes darab |
Vöröshagyma | 5 g |
Repceolaj | 5ml |
Fűszerpaprika | 1 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Tojás | 0,25 közepes darab |
Feketebors | 0,06 g |
Friss bazsalikom | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A húst megmossuk, kockákra vágjuk.
- Az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle.
- Ezt követően ledaráljuk.
- Hozzákeverjük a beáztatott kicsavart zsemlét és a tojást.
- Alaposan összedolgozzuk.
- Beletöltjük a kettévágott kicsumázott, enyhén megsózott paprikába
- Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 305 |
Zsír (g) | 12,6 |
Telített zsírsav (g) | 2,6 |
Koleszterin (mg) | 89,4 |
Fehérje (g) | 19 |
Szénhidrát (g) | 28,7 |
Élelmi rost (g) | 8,36 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 286,6 |
Allergének | tojásfehérje, tejfehérje, glutén |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |