Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Tepsiben sült burgonya, kis adag

Sokan kerülik a burgonyát, főként szénhidráttartalmára hivatkozva. Ám táplálkozásunk alapját a szénhidrátoknak kellene alkotniuk, tehát heti 1-2 alkalommal kimért mennyiségben a burgonya is atányérunkra kerülhet.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Burgonya 200 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,4 g

Elkészítési mód:

  1. A burgonyát alaposan mossuk meg, ha szükséges, egy erre a célra rendszeresített körömkefével lesúroljuk a héját.
  2. Majd enyhén sós vízben megfőzzük.
  3. Ezt követőn közepes nagyságú cikkekre vágjuk.
  4. A burgonyát egy tapadásmentes bevonatú tepsire helyezzük, majd betoljuk a tepsit az előmelegített sütőbe.
  5. Aranybarnára-pirosasra sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kca) 188
Zsír (g) 0,4
Telített zsírsav (g) 0,05
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 5
Szénhidrát (g) 40
Élelmi rost (g) 5,02
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 105
Allergének -
Becsült elkészítési idő 30-60 perc