Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Burgonya | 200 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,4 g |
Elkészítési mód:
- A burgonyát alaposan mossuk meg, ha szükséges, egy erre a célra rendszeresített körömkefével lesúroljuk a héját.
- Majd enyhén sós vízben megfőzzük.
- Ezt követőn közepes nagyságú cikkekre vágjuk.
- A burgonyát egy tapadásmentes bevonatú tepsire helyezzük, majd betoljuk a tepsit az előmelegített sütőbe.
- Aranybarnára-pirosasra sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kca) | 188 |
Zsír (g) | 0,4 |
Telített zsírsav (g) | 0,05 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 5 |
Szénhidrát (g) | 40 |
Élelmi rost (g) | 5,02 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 105 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |