Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Zabliszt | 10 g |
Nyírfacukor | 10 g |
Mazsola | 10 g |
Olívaolaj | 2,5 ml |
Sütőpor | 1,5 g |
Tojás | 0,25 közepes darab |
Fahéj | 0,05 g |
Szegfűbors | 0,05 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,05 g |
Elkészítési mód:
- Öntsük össze egy nagy keverő tálba a zablisztet, a fűszereket, a sütőport és az édesítőszert!
- Egy tálban keverjük össze a tojást és az olajat, majd a darabokra tört csokoládét!
- Majd az egészet öntsük az előbbi tálba!
- Egy tapadásmentes muffinformát 2/3 részig töltsünk meg a híg tésztával!
- Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süssük közepes lángon, 200-220 °C-on!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 110 |
Zsír (g) | 4,2 |
Telített zsírsav (g) | 0,76 |
Koleszterin (mg) | 45 |
Fehérje (g) | 3,2 |
Szénhidrát (g) | 16,3 |
Élelmi rost (g) | 1,3 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 207,3 |
Allergének | tojásfehérje, tejfehérje, glutén |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |