Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Házi baromfihús-pástétom (több margarinnal)

A saját kezűleg összeállított húspástétomok esetén nem kell tartanunk a pácsóktól és adalékanyagoktól. Sokkal jobban esik, ha pontosan tudjuk, mi van benne, ugye?

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Főtt csirkemell 40 g
Vöröshagyma 5 g
Margarin, 60%-os 10 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g

Elkészítési mód:

  1. A főtt csirkemellet ledaráljuk
  2. A megmosott hagymát felaprítjuk.
  3. Majd a húst összekeverjük a margarinnal és az apróra vágott hagymával.
  4. Kevés sóval ízesítve tálaljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 101
Zsír (g) 6,4
Telített zsírsav (g) 1,73
Koleszterin (mg) 24,6
Fehérje (g) 10
Szénhidárt (g) 0,66
Élelmi rost (g) 0,15
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 300,1
Allergének tejfehérje
Becsült elkészítési idő 15-30 perc