Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Párolt pulykamellszelet

Egyszerű húsétel, elkészítésébe bátran belefoghatunk kezdőként is, vagy akkor, amikor csak néhány percet tudunk főzésre szánni.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Pulykamell 100 g
Napraforgóolaj 5 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,3 g
Feketebors 0,06 g
Rozmaring 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A megtisztított hússzelet széleit bevagdossuk, kissé kiverjük, enyhén megsózzuk.
  2. Mindkét oldalát törött borssal, rozmaringgal ízesítjük, majd a felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük.
  3. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 147
Zsír (g) 5,5
Telített zsírsav (g) 0,86
Koleszterin (mg) 60
Fehérje (g) 24,1
Szénhidrát (g) 0,1
Élelmi rost (g) 0,03
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 118,1
Allergének -
Becsült elkészítési idő 15-30 perc