Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Csirkés rizottó, sovány sajttal

A rizottó az ételek jolly jokere, hisz számtalan változatban készíthető. Ebben az ételben minden van, ami kellhet: rostdús gabona, zöldség, zsírszegény fehérjeforrások, és még szívvédő zsírsavak is.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Csirkemell 100 g
Zöldborsó 80 g
Barnarizs 70 g
Sovány sajt 15 g
Vöröshagyma 8 g
Repceolaj 5 ml
Petrezselyemzöld 3 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,4 g
Feketebors 0,08 g

Elkészítési mód:

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olaj felén üvegesre pároljuk.
  2. Rátesszük a megmosott, kockára vágott húst, néhányszor lepirítjuk.
  3. Fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Közben az olaj másik felén a rizsből és a zöldborsóból rizi-bizit készítünk.
  5. Amikor mind a hús, mind a rizs elkészült, az egészet egybe keverjük.
  6. Ha szükséges, utóízesítjük.
  7. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórunk.

Tipp: Készíthetjük egyszerre is, ekkor a rizst akkor keverjük a húshoz, amikor az félig puha.

 Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 520,7
Zsír (g) 9
Telített zsírsav (g) 1,3
Koleszterin (mg) 65,7
Fehérje (g) 39
Szénhidrát (g) 69,9
Élelmi rost (g) 11
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 391,5
Allergének tejfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 30-60 perc