Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Kelkáposzta | 20 g |
Petrezselyemgyökér | 15 g |
Karalábé | 10 g |
Szárazbab | 10 g |
Zeller | 10 g |
Vöröshagyma | 0,25 kis darab |
Sárgarépa | 0,25 közepes darab |
Paradicsompüré | 1 közepes evőkanál |
Repceolaj | 5 ml |
Petrezselyemzöld | 2,5 g |
Oregánó | 0,5 g |
Friss bazsalikom | 0,5 g |
Feketebors | 0,3 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,3 g |
Elkészítési mód:
- A zöldségeket mossuk meg, tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra!
- Az alaposan megmosott, átválogatott szárazbabot előző nap áztassuk be! Friss hiányában használhatunk konzerv vagy mélyfagyasztott babot is.
- Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá az előkészített zöldségeket!
- Ízesítsük a finomra vágott petrezselyemzölddel, az őrölt borssal, az oregánóval, a bazsalikommal és kevés sóval!
- Kicsit pirítsuk le, majd kevés vizet aláöntve pároljuk tovább!
- Amikor már majdnem puhák a zöldségek, kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk át!
- Folytonos keverés mellett engedjük fel személyenként 3 deciliter meleg vízzel!
- Amennyiben szükséges, ízesítsük még, és főzzük készre!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 131,4 |
Zsír (g) | 5 |
Telített zsírsav (g) | 0,4 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 5 |
Szénhidrát (g) | 16 |
Élelmi rost (g) | 6,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 250,5 |
Allergének | zeller |
Becsült elkészítési idő | 30-60 perc |