Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Körtés-mandulás zabkása

Ráérősebb reggelekre ajánljuk a zabkását, amit fogyaszthatunk hidegen vagy melegen, ízesíthetünk gyümölcsökkel, olajos magvakkal, aszalványokkal, fahéjjal, vagy egy kevés étcsokoládéval.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Tej, 1,5%-os 200 ml
Zabpehely 40 g
Méz 10 g
Körte 100 g
Mandula 20 g

Elkészítési mód:

  1. A tejet felforraljuk a mézzel, majd beleszórjuk a zabpelyhet!
  2. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű nem lesz.
  3. A megtisztított, apró kockákra vágott körtét óvatosan hozzákeverjük.
  4. Tálaláskor megszórjuk a mandulaforgáccsal.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 459
Zsír (g) 16,6
Telített zsírsav (g) 3
Koleszterin (mg) 10,7
Fehérje (g) 18,7
Szénhidrát (g) 58
Élelmi rost (g) 10,3
Hozzáadott cukor (g) 10
Nátrium (mg) 125,8
Allergének tejfehérje, laktóz, glutén
Becsült elkészítési idő 15-30 perc