Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Paradicsompüré | 30 g |
Durumliszt | 10 g |
Zeller | 6 g |
Vöröshagyma | 6 g |
Repceolaj | 4 ml |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Feketebors | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- Az olajban, gyakori kavargatás mellett, megpirítjuk, amíg színesedni nem kezd.
- Közben beleszórjuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáöntjük a paradicsompürét, és fűszerezzük a sóval, borssal.
- Amikor a paradicsom levet ereszt, lisztszórással besűrítjük, majd felforraljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 105,5 |
Zsír (g) | 4 |
Telített zsírsav (g) | 0,27 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 2,9 |
Szénhidrát (g) | 14 |
Élelmi rost (g) | 1 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 230 |
Allergének | zeller, glutén |
Potenciális allergének | 30-60 perc |