Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Paradicsommártás

Szezonban készíthetjük friss paradicsomból, erre a célra a rózsaparadicsom pont megfelelő, mivel nagyon húsos, emellett arányaiban kevés maggal rendelkezik.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Paradicsompüré 30 g
Durumliszt 10 g
Zeller 6 g
Vöröshagyma 6 g
Repceolaj 4 ml
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g
Feketebors 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajban, gyakori kavargatás mellett, megpirítjuk, amíg színesedni nem kezd.
  3. Közben beleszórjuk az apróra vágott hagymát.
  4. Hozzáöntjük a paradicsompürét, és fűszerezzük a sóval, borssal.
  5. Amikor a paradicsom levet ereszt, lisztszórással besűrítjük, majd felforraljuk.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 105,5
Zsír (g) 4
Telített zsírsav (g) 0,27
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 2,9
Szénhidrát (g) 14
Élelmi rost (g) 1
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 230
Allergének zeller, glutén
Potenciális allergének 30-60 perc