Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Káposztasaláta, édesítőszerrel

Finom, frissítő saláta. Az elkészítési időtől nem kell megijedni, hisz előkészítés után a káposztának még sokáig kell állnia. Egy kis őrölt köménnyel könnyíthetjük az emészthetőségét.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Fejeskáposzta 100 5
Ecet, 20%-os 5 ml
Sztívia 1 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. Egy nagy tálba reszeljük a megmosott káposztát.
  2. Meghintjük kevés sóval és jól megkeverjük.
  3. Befedjük egy nehéz tányérral, ami ránehezedik a keverékre.
  4. A só hatására a folyadék kicsurog a káposztából. Hagyjuk állni kb. 1 órán keresztül! (Emiatt érdemes előző nap elkészíteni.)
  5. Ezt követően szárítsuk meg és öblítsük le!
  6. Az öntethez keverjük össze az ecetet, a sztíviát (ízlés szerint adagolva) és a szükséges mennyiségű vizet! Ha már kiöblítettük a salátát, keverjük össze az öntettel!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 86,5
Zsír (g) 0,2
Telített zsírsav (g) 0,05
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 1,1
Szénhidrát (g) 19,7
Élelmi rost (g) 2,5
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 406,6
Allergének -
Becsült elkészítési idő 60-120 perc