Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Fejeskáposzta | 100 5 |
Ecet, 20%-os | 5 ml |
Sztívia | 1 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,2 g |
Elkészítési mód:
- Egy nagy tálba reszeljük a megmosott káposztát.
- Meghintjük kevés sóval és jól megkeverjük.
- Befedjük egy nehéz tányérral, ami ránehezedik a keverékre.
- A só hatására a folyadék kicsurog a káposztából. Hagyjuk állni kb. 1 órán keresztül! (Emiatt érdemes előző nap elkészíteni.)
- Ezt követően szárítsuk meg és öblítsük le!
- Az öntethez keverjük össze az ecetet, a sztíviát (ízlés szerint adagolva) és a szükséges mennyiségű vizet! Ha már kiöblítettük a salátát, keverjük össze az öntettel!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 86,5 |
Zsír (g) | 0,2 |
Telített zsírsav (g) | 0,05 |
Koleszterin (mg) | 0 |
Fehérje (g) | 1,1 |
Szénhidrát (g) | 19,7 |
Élelmi rost (g) | 2,5 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 406,6 |
Allergének | - |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |