Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Töltött burgonya túróval

Húsos levesek után jobb egy vegetáriánus főétel, nem mindegy azonban, milyen termékeket használunk fel, hisz például a tejtermékek is tartalmaznak koleszterint. Emiatt a túró, tejföl is legyen zsírszegény!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Burgonya 250 g
Sovány tehéntúró 90 g
Tejföl, 12%-os 20 g
Tojás 0,25 közepes darab
Repceolaj 5 ml
Petrezselyemzöld 1 g
Fokhagyma 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g
Feketebors 0,06 g
Majoránna 0,06 g

Elkészítési mód:

  1. A burgonyát megmossuk, a héjában megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, meghámozzuk, kettévágjuk, és kissé kivájjuk.
  3. A túrót áttörjük, belekeverjük a tojássárgáját, a felvert tojásfehérjét, a kivájáskor keletkezett burgonyadarabkákat, a zöld és száraz fűszereket.
  4. Ezt a masszát beletöltjük a burgonyákba.
  5. A megtöltött burgonyákat egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal.
  6. Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Tálalásnál meglocsoljuk kevés tejföllel.

Enegia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 387,7
Zsír (g) 8,8
Telített zsírsav (g) 2,2
Koleszterin (mg) 57
Fehérje (g) 21
Szénhidrát (g) 54,7
Élelmi rost (g) 6,4
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 103
Allergének tejfehérje, tojásfehérje, laktóz
Becsült elkészítési idő 60-120 perc