Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Csiperke | 100 g |
Tejföl, 12%-os | 15 ml |
Vöröshagyma | 15 g |
Margarin, 35%-os | 10 g |
Durumliszt | 5 g |
Petrezselyemzöld | 5 g |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,1 g |
Feketebors | 0,1 g |
Elkészítési mód:
- A gombát megmossuk, ha földesebb, alaposabban megtisztítjuk.
- Vékonyra reszeljük.
- A reszelt gombát a margarinon megpároljuk.
- Ízesítjük az apróra vágott hagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal.
- Amikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, és átpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt, kissé átforraljuk.
- Ha szükséges, utóízesítjük.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 117,6 |
Zsír (g) | 5,5 |
Telített zsírsav (g) | 1,9 |
Koleszterin (mg) | 8,8 |
Fehérje (g) | 7,5 |
Szénhidrát (g) | 9,4 |
Élelmi rost (g) | 2,8 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 83 |
Allergének | glutén, tejfehérje, laktóz |
Becsült elkészítási idő | 30-60 perc |