Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor:

Párolt zöldborsó

Mélyfagyasztott zöldborsóból egész évben készíthetjük és még a fejtést is megússzuk. Ha mégis hozzájutunk a friss, zsenge zöldborsóhoz, öntsünk alá egy kis vizet!

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Zöldborsó 200 g
Napraforgóolaj 4 ml
Petrezselyemzöld 0,5 g
Csökkentett nátriumtartalmú só 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. Az átválogatott zöldborsót az olajon megpároljuk.
  2. Sóval és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 210,6
Zsír (g) 4,4
Telített zsírsav (g) 0,4
Koleszterin (g) 0
Fehérje (g) 14
Szénhidrát (g) 28
Élelmi rost (g) 8,6
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 62
Allergének -
Becsült elkészítési idő 15-30 perc