Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Margarin, 55%-os | 10 g |
Tönkölybúza liszt | 56 g |
Barnacukor | 32 g |
Szódabikarbóna | 0,64 g |
Tojásfehérje | 0,6 közepes darab |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,25 g |
Szerecsendió | 0,2 g |
Gyömbér | 0,2 g |
Szegfűszeg | 0,08 g |
Fahéj | 0,02 g |
Elkészítési mód:
- Keverjük ki alaposan a margarint a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásfehérjéket!
- Egy külön tálban keverjük össze az átszitált teljes kiőrlésű lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió)!
- Fokozatosan adjuk hozzá ezt a lisztes keveréket a margarinos-tojásos keverékhez!
- Végül adjuk hozzá a sót!
- Hűtsük le a tésztát, hogy kemény legyen!
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!
- Egy sütőpapírral befedett tepsiben helyezzük el a 2 cm-s golyókká formált tésztát, ügyelve arra, hogy legyen köztük bőven hely!
- Süssük 10 percen át!
- Tálalás előtt hagyjuk kihűlni!
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 304 |
Zsír (g) | 0,36 |
Telített zsírsav (g) | 1,56 |
Koleszterin (mg) | 0,5 |
Fehérje (g) | 7,3 |
Szénhidrát (g) | 53,3 |
Élelmi rost (g) | 0,4 |
Hozzáadott cukor (g) | 32 |
Nátrium (g) | 301 |
Allergének | tojásfehérje, glutén, tejfehérje, fahéj, gyömbér |
Becsült elkészítési idő | 60-120 perc |