Hozzávalók 1 főre felnőttnek:
Pulykamell | 100 g |
Graham-liszt | 10 g |
Napraforgóolaj | 5 ml |
Csökkentett nátriumtartalmú só | 0,3 g |
Feketebors | 0,06 g |
Rozmaring | 0,06 g |
Elkészítési mód:
- A megtisztított hússzelet széleit bevagdossuk, kissé kiverjük, enyhén megsózzuk.
- Mindkét oldalát törött borssal, rozmaringgal ízesített lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük.
- Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
Energia- és tápanyagtartalom:
Energia (kcal) | 180 |
Zsír (g) | 5,7 |
Telített zsírsav (g) | 0,86 |
Koleszterin (g) | 60 |
Fehérje (g) | 25,6 |
Szénhidrát (g) | 6,5 |
Élelmi rost (g) | 1,3 |
Hozzáadott cukor (g) | 0 |
Nátrium (mg) | 118,4 |
Allergének | glutén |
Becsült elkészítési idő | 15-30 perc |