Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Almás-zabpelyhes pohárkrém

A cukorral dúsított tejdesszertek helyett itt egy alternatíva, magas gyümölcstartalommal. Rosttartalmának köszönhetően sokáig teltségérzetet biztosít majd.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

alma 100 g
zabpehely 25 g
natúr joghurt, 0,1% zsírtartalmú 125 ml
őrölt fahéj 0,2 g

Elkészítési mód:

  1. Az almát megmossuk, majd héjastul apró kockákra vágjuk.
  2. Egy pohár aljába kanalazzuk a fahéjjal ízesített joghurt harmadát.
  3. Rászórjuk a zabpehely felét.
  4. Rátesszük az almakockák felét.
  5. Rétegezzük tovább az előbbiek szerint a hozzávalókat, úgy, hogy a joghurt kerüljön legfelülre!
  6. Hűtsük be, majd tálaljuk!

Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis fahéjjal.

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 173
Zsír (g) 2
Telített zsírsav (g) 0,5
Koleszterin (mg) 2
Fehérje (g) 8
Szénhidrát (g) 29
Élelmi rost (g) 6
Hozzáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 161

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Az édességek és cukor szerepe és beépítése az egészséges étrendbe Az édességek és cukor szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett
A jó emésztés titka: a rost A jó emésztés titka: a rost
Az emésztés kényes téma, amiről lehet, hogy nem szívesen beszélsz. Mégis fontos ismerned néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Az elégtelen rostfogyasztás ugyanis gyakran székrekedéshez vezet. A megelőzés érdekében minden nap elegendő rostra van szükséged.
Schmidt Judit
A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye nagy tápértékükön, ezáltal a betegségek megelőzésében betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett