Szerző: Miből Mennyit Egyek | Lektor: Schmidt Judit

Feketeáfonyás-málnás-lenmagos turmix kókusztejjel

A lenmagot érdemes fogyasztás előtt a lenmagot megőrölni, de ha nincs erre lehetőségünk, az sem baj, hisz sok helyen lehet kapni őrölt változatot.

Hozzávalók 1 főre felnőttnek:

Vitaminozott kókusztej 250 ml
Fagyasztott málna 60 g
Fekete áfonya 50 g
Lenmag 10 g
Alma 1 közepes darab

Elkészítési mód:

  1. Őröljük meg a lenmagot!
  2. Egy turmixgépbe rakjunk bele a hozzávalókat és pürésítsük össze!
  3. Ha a keverék túl sűrű lenne, adhatunk hozzá vizet!

Energia- és tápanyagtartalom:

Energia (kcal) 182
Zsír (g) 5,1
Telített zsírsav (g) 0,2
Koleszterin (mg) 0
Fehérje (g) 4,8
Szénhidrát (g) 27
Élelmi rost (g) 12,6
Hozáadott cukor (g) 0
Nátrium (mg) 126,2
Allergének glutén
Becsült elkészítési idő 5-15 perc

KAPCSOLÓDÓ cikkek

A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A gyümölcsök szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A gyümölcsök előnye nagy tápértékükön, ezáltal a betegségek megelőzésében betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.
Kiss-Tóth Bernadett
A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai A különféle növényi olajok felhasználási lehetőségei és egészségre gyakorolt hatásai
Az ételkészítéshez felhasználható zsiradékok köre az utóbbi időben egyre bővül. A sütéshez, főzéshez általánosan használt növényi olajokon kívül egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle salátaolajok. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.
Vincze-Bíró Andrea
Az antioxidánsok szerepe a táplálkozásban Az antioxidánsok szerepe a táplálkozásban
Egyre több szó esik az antioxidánsok szükségességéről. Nemcsak a táplálkozástudományi hírekben, de a kozmetikai ipar termékei révén is gyakran emlegetett összetevők. Maga a szó inkább gyűjtőfogalom, többféle anyag együttese, amelyeknek legjobb forrásai a zöldségek, gyümölcsök. Számos közülük vitamin vagy vitaminszerű vegyület.
Schmidt Judit